Weer thuis uit Sint Maarten (SXM)!Course Director Berdi met Helmer

Ondertussen alweer een weekje thuis na een super gezellige en tropische IDC op Sint Maarten.

Op de dag van aankomst heeft Helmie van Dive Safaris mij op de luchthaven opgehaald, na een redelijk relaxte vlucht met TUI Fly. Dit keer TUI gekozen omdat dat beter uitkwam met de cursus data. En opfrissen en de eerste kennismaking met de kandidaten tijdens het Happy Hour.

De daaropvolgende dagen hard aan de slag gegaan met de PADI Instructor Development Course, met 4 kandidaten! Britt en Helmer uit Nederland, Kipp uit Amerika en John uit Zuid-Afrika. Een gemêleerd gezelschap! De opleiding is een uiterst productieve week geworden. Her en der wat bijscholen, maar met de hulplijn Olga, vanuit Nederland hebben we iedereen op het examen voorbereid.

Waarom het zo leuk is om de IDC op Sint Maarten te doen?

Sint Maarten is een leuk en heel divers eiland. De grootte ervan en dan ook nog twee totaal verschillende landen maken het een interessante rots. De Nederlandse en Franse kant zijn zeer verschillend van elkaar, wat het een bizarre mix maakt. Het overgrote deel hebben we doorgebracht in Simpson Bay.

Gemak dient de mens, en vandaar dat Dive Safaris een perfecte stek is voor instructeurs training. Alles is voorhanden in een straal van 15 meter. Klaslokaal, privézwembad en de boot. Beginnen we maar in het zwembad toch! Beetje verkoeling kan geen kwaad.Afkoelen in het privé zwembad bij Dive Safaris

Buitenwaterduiken

Het duiken op Sint Maarten is geweldig, warm en goed zicht! Dat maakt zoeken en bergen wellicht wat minder spannend. Maar dat wordt weer ruimschoots goed gemaakt door de hoeveelheid haaien die je op de duiken ziet. Na al de duiken op Curacao en Bonaire is dat een welkome afwisseling. Wellicht is daar meer koraalrif, maar de wrakken en het grootleven maken Sint Maarten op zijn manier weer interessant.

Het PADI Instructor Examination

Het IE vond plaats aan de Franse kant, een behoorlijk mijl op zeven. Hoe dan, zal je denken? Nou, naast dat SXM bekend staat om zijn start en landingsbaan, zijn ook de files niet onbekend voor velen. Gelukkig viel dat mee en de gehuurde SangYung, deed fantastisch dienst. Een mooie auto rit van Simpson Bay naar Anse Marcel op vrijdag bracht ons naar de oriëntatie van de PADI Examiners. Dit keer waren de dienstdoende eyes-in-the-sky Alan Jan en Gary.

Alan had ik, na de CDTC van 2014 niet meer gezien. Hoe leuk is het dan om elkaar op een dergelijk tropisch oord weer tegen te komen. De kennismaken met de kandidaten van ScubaZen was gezellig en het eerste ijs gebroken.

“Even bij het zwembad kijken”…..

We waren wat vroeg op vrijdag en dachten “even” bij het zwembad te gaan kijken als oriëntatie voor de zaterdag (starttijd 08:00 ivm met de hotelgasten). Nou, lullen als Brugman om in het RUI even naar het zwembad te lopen…. Uiteindelijk met veel wikken en wegen mochten we doorlopen. En via de achterkant weer weg. Als we dat meteen hadden gedaan, had dat een half uur mijn Frans opvijzelen gescheeld, maar goed.

Het moment is daar:

Op zaterdag en zondag hebben Britt, Kipp, John en Helmer zich van hun beste kant laten zien. Met “trots makende” scores, kregen zij op zondag de final handshake met de woorden van Gary: Welcome to PADI as an instructor”. Zij blij, staff blij en ik trots. Apetrots. Zo’n weekje gaat je dan ook niet in je koude kleren zitten. Zodoende heb ik van mijn vlucht terug niets gemerkt en werd uiteindelijk boven Engeland wakker. Optimaal genoten van comfort class heb ik dus niet echt….Britt krijgt de mededeling "Welcome to PADI"

Dive Safaris

In een grijs verleden sprak ik een man op Hato airport Curaçao. Dat bleek familie van Henry en Helmie, die net een eigen duikschool waren begonnen op Sint Maarten. Hij vloog net vanaf Sint Maarten weer naar Amsterdam. Eigelijk sinds die tijd zijn we in contact gekomen en gebleven. Toen ik in 2014 PADI Course Director werd, was het idee snel ontstaan om van Dive Safaris een PADI 5* IDC Resort te maken.

In de tussentijd is Olga op visite geweest bij H&H om te duiken, bij te kletsen en te borrelen. Ondertussen zijn we naast zakenpartners ook goede vrienden geworden!

Om te duiken of te leren duiken ben je daar aan het juiste adres. Wij sturen duikers met een gerust hart naar Dive Safaris. Nu helemaal met Britt en Helmer als #Duikinstructeurs.

Anyway! Het was weer een belevenis. En wij kijken al uit naar de volgende keer! Wie weet wat er nog in het verschiet ligt….. Een ding is zeker, Ol gaat de volgende keer als IDC staff mee. Wat kan een mens zich nog meer wensen dan deze avonturen samen te beleven!John en Gary "the old men" ;-)


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *