Het afkortingenlabyrint

Vanaf het moment dat je PADI professional wordt, vliegen de afkortingen om je oren.

Een gesprek aan de bar zou dus zo kunnen gaan: “Ik ga na de DM meteen in de IDC om meteen daarna het IE te doen. Of misschien doe ik toch de AI doen en dan daarna later het OWSI. Dan ga ik vervolgens natuurlijk verder met mijn CD om het MSDT programma te doen……”  DUS…….

Dat doen we nog een keer!

Zodra je PADI Divemaster bent, kan je deelnemen aan de IDC, oftewel de Instructor Development Course. Dit is een 7 daags traject en bestaat uit 2 deel opleidingen:

Deze opleidingen kun je in één keer samen doen, dan volg je de IDC, de volledige PADI instructeurs-opleiding.

De beide kun je ook goed apart van elkaar volgen, eerst volg je de Assistent Instructeurs cursus en op een later moment volg je het OWSI gedeelte van de opleiding. Op deze manier deel je de totale opleiding op in 2 delen. Perfect wanneer je meer ervaring als assistent wilt opdoen, of wanneer je geen tijd hebt om 7 dagen ineens vrij te nemen.

Na het afronden van beide delen (ineens of apart) kun je deelnemen aan het Instructor Examination (IE). Een 2 daags, door PADI georganiseerd examen. Na succesvol deelnemen aan het instructeurs examen ontvang je je Open Water Scuba Instructor brevet en kan je gaan lesgeven.

En dan?

Als instructeur wil je natuurlijk ook meer lesgeven in specialties waar jouw interesses liggen. Om meteen les te kunnen geven in specialties, na het halen van je examen, neem dan deel aan het Master Scuba Diver Trainer programma.

Onder begeleiding van jouw Course Director (ik dus) leer je hoe je de specialties van jouw keuze kunt geven. Hoe je gebruik moet maken van de Specialty Instructor manual en hoe je de specialties kan combineren met andere opleidingen die je geeft. Verschillende combinaties worden besproken en jij kunt vervolgens efficient gebruik maken van het PADI systeem om jouw studenten een leuk en degelijk leertraject te kunnen aanbieden.

Nog even het afkortingen-labyrinth ontrafelen:

  • AI – Assistant Instructor
  • OWSI – Open Water Scuba Instructor
  • IDC – Instructor Development Course
  • IE – Instructor Examination
  • MSDT – Master Scuba Diver Trainer

Al met al valt het wel mee. Maar je moet wel in de flow zitten binnen het PADI programma en je co-professionals. Mocht je alsnog in het Labyrinth gevangen blijven, neem dan graag contact op. We loodsen je er graag doorheen.

Berdi

 

Categorieën: Geen categorie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *